Külső kiegészítők termékjellemzői - FAKRO

Külső árnyékolók termékjellemzői

Túlmelegedés elleni védelem...

A DIN 5034-1 szabvány szerint a helyiség hővédelmét nem a belső kellékekkel, hanem a külső árnyékolókkal kell biztosítani, külső napellenző rolóval, vagy külső redőnnyel, mert ezek az eszközök jobb védelmet biztosítanak a belső árnyékolóknál.

 

A Fakro cég a termékeinek folytonos tökéletesítése és a felhasználók komfortérzetének növelése céljából a különféle napellenző kellékek hővédő hatékonyságának vizsgálatát végzi. Ebből a célból 8 egyforma vizsgálati helyiséget épített egyforma tetőablakokkal, melyek ugyanolyan mértékben vannak kitéve a napsugárzásnak.. A vizsgálatot zárt ablaknál végeztük, a hőmérsékletet 1 méterrel a padlószint felett mértük. Az ablakokra különböző kellékeket szereltünk fel, és a vizsgálati eredményeket grafikonon rögzítettük.

Protection from overheating...

 

A vizsgálat eredménye nyilvánvalóen megmutatja, hogy a külső árnyékolók nyújtják a legjobb védelmet a külső hő ellen. Az optimális nap elleni védelmet az ARZ külső redőny használatával érhetjük el. A belső árnyékolók is nyújtanak hő elleni védelmet, de kisebb mértékben, mint a külső kiegészítők. A belső árnyékolók fő feladata a belső tér díszítése és a helyiségbe bejutó fény mennyiségének szabályozása.

 

Bejutó hő %

  1. ablak árnyékoló nélkül g = 61% ( 0.61) az EN 410 szabvány szerint
  2. ablak belső fényzáró rolóval g = 37% (0.37) az EN 13363-1 szabvány szerint
  3. külső árnyékoló, a roló anyagától függően g = 4-14% (0.04 − 0.14) az EN 13363-1 szerint

Heat radiation in %

1                                                      2                                                    3

 

A külső árnyékolók kívülről, az ablaküveg előtt kerülnek felszerelésre, ezáltal hatékonyan védenek a nap melegétől. A napellenző rolók és a redőnyök visszaverik a nap sugarait, és megakadályozzák a helyiség túlzott felmelegedését.

A kiegészítő kellékek gazdag választéka emeli az ablak használati értékét,  megteremtve a lehetőséget a fényviszonyok szabályozásához, a hőhatások csökkentéséhez és az energiatakarékossághoz.