Installation accessories

Kiegészítő szarufa

Auxiliary rafter XR_

Tulajdonságok:

A kiegészítő XR_  szarufa lehetővé tesz két horizontálisan sorolt (B2/1 jelzéssel közvetlenül egymás mellé épített) tetőtéri ablak beépítését, minimális; 18 mm-es távolsággal, vagy nagyobb; 100 mm-es távolsággal. Az álszarufa használata több természetes fényt biztosít a helyiségben, illetve felgyorsítja a beépítés folyamatát. A kiegészítő szarufa azonos alapanyagból készül, mint az ablakszárnyak, ezáltal hagyományos gipszkarton szerkezetek használata nélkül, a tetőtéri ablakok esztétikája töretlenül folytatódik. Az álszarufa két színben érhető el, így könnyedén illeszkedik az abkaktok színéhez.

  • fenyő (XRP)
  • fehér (XRU)

A kiegészítő szarufák a következő hosszakban érhetők el:

  • 200cm, 270cm, 350cm.

Az álszarufa kiválasztása a következőktől függ:

  • az ablak magasságától, amelyhez az álszarufa beépítésre kerül,
  • a tető hajlászszögétől (a belső burkolat optimális, levegőcirkulációt elősegítő kialakításához illeszkedően)

 

Leírás

Amikor a keskenyebb (18 mm-es) álszarufát alkalmazzák, akkor a külső oldalon, ahol a tetőtéri ablakok csatlakoznak, egy speciális burkolókeret elemet szükséges használni; EZV-A 18 DUO hullámos tetőfedő anyag esetén, ESV18 DUO sík tetőfedő anyag esetén. A felső és az alsó szakaszon a DUO burkolókeret közös elemekkel kapcsolaja össze a két ablakot.

A 100 mm-es kiegészítő szarufa esetén a standard, soroláshoz szükséges burkolókeretek alkalmazandók, pl.: KZV-1 vagy KZV-3.

A kiegészítő álszarufóval sorolt tetőtéri ablakok esetén lehetőség van az ablakok körbeszigetelésére, XPD szett, vagy XWW birkagyapjú tress használatával.

 

Használati útmutatók

Használati útmutatók

Beépítési útmutatók:

Használati útmutatók Beépítési filmek
 

 

Használati útmutatók Katalógusok és árlisták