Flashings

EHV-AT Thermo hőszigetelő burkolókeret

EHV-AT burkolókeret leírás

Flashing with Additional Thermal Insulation EHV-AT Thermo, EHN-AT Thermo

A hőszigeteléssel ellátott új, univerzális burkolókeret kiváló rendszer-megoldásként garantálja az ablak vízzáró és hőszigetelt csatlakoztatását a tetősíkban. Az EHV-AT Thermo burkolókeret lehetővé teszi a tetőablakok hőszigetelését a tetőlécek felett. Belső felületén az ablaktokhoz szorosan illeszkedő, rendkívül jó λ együtthatóval rendelkező hőszigetelő anyagot tartalmaz, így sajátos hőszigetelő keretet képez az ablak körül, jelentősen javítva a hőátbocsátási értéket. Ablaktípustól függően ez akár 15%-os javulást jelenthet. A Thermo burkolókeret csökkenti az esetleges hőhidak, így a hőveszteség keletkezésének esélyét is.

Az EHV-AT Thermo a FAKRO fa és alu-műanyag tetőtéri ablakok valamennyi típusához és járatos méretéhez alkalmazható, univerzális burkolókeretként pedig bármilyen típusú tetőfedő anyaghoz 90mm-es profilmagasságig.

Beépíthető 15-90° közötti dőlésszögű tetőkbe.

.

Flashing cross-section with thermo insulation materialBurkolókeret hőszigetelő anyaggal

A burkolókeret felépítése

A hőszigetelő anyaggal ellátott EHV-AT Thermo univerzális burkolókeret valamennyi típusú tetőfedő anyaghoz alkalmazható. A standard burkolókeretekhez képest 22mm-el szélesebb keret 4 részből áll (alsó, felső, két oldalsó elem) - valamennyi elem hőszigetelő anyagot tartalmaz. A burkolókeret csomagolása az ablak oldalsó takarólemezeit is tartalmazza. Az alsó elem széles aluköpennyel és ragasztó szalaggal rendelkezik. A gyári szivacs ékek megakadályozzák a por, a hó és falevelek bejutását a tetőszerkezetbe. A páraelvezető csatornák a páralecsapódásból keletkező víz elvezetésére szolgál megvédve az előzetes fedést az átnedvesedéstől.

 

Vertical and horizontal cross-section with EHV-AT Thermo elements

Az EHV-AT Thermo burkolókeret részletei


1 — felső elem hőszigetelő anyaggal
2 — alsó elem hőszigetelő anyaggal és rugalmas aluköpennyel
3 — oldalsó elemek hőszigetelő anyaggal és speciális szigetelő szivacs ékekkel
4 — felső páraelvezető csatorna
5 — rögzítő fémlemez
6 —  cserépmegtámasztó profil

 

Útmutatók