DXW járható felülvilágító ablak lapostetőre - FAKRO

DXW járható felülvilágító ablakok, amelyek felületén szabadon keresztül lehet sétálni

A modern anyagok és a fejlődő technológiák lehetővé teszik az építőipar számára a lapostetős épületek készítését. 

Gyakran előfordul ennél a fajta építészetnél, hogy az épület belsejében vannak olyan helyiségek, ahova nem lehet sztenderd tetőablakokat beépíteni, pedig praktikus minden szobának természetes fényforrást biztosítani ahhoz, hogy a felhasználó kényelmesen érezze magát. Ideális megoldás lehet ilyen esetekben a speciálisan tervezett termékek felhasználása. 

DXW járható felülvilágító ablakok, amelyek felületén szabadon keresztül lehet sétálniA DXW felülvilágító ablak lehetővé teszi, hogy szabadon sétáljon az ablak felületén

A DXW lapostetőn használható felülvilágító ablak, amely speciális kialakításának, nagyobb teherbírásának és csúszásgátló bevonatának köszönhetően biztosítja, hogy a teraszokon vagy lapostetőkön történő beépítésekor járható a felülete. Annak köszönhetően, hogy a DXW ablak felülete a lapostetőt burkoló anyaggal síkban fekszik, nemcsak biztonságosan hasznáéható felületet hoz létre, de a tető esztétikáját sem csorbítja. Ezért kiváló megoldást jelent teraszon vagy zöldtetőn, lehetővé téve a tökéletesen sík tetőfelület elérését, miközben bizosítja a felülvilágító ablak pozitív tulajdonságait.

A megerősített kialakítással, csúszásgátló bevonattal, biztonságos üvegezéssel, külső üvegréteggel ellátott DXW ablak nagyon biztonságos termék, amely lehetővé teszi, hogy egész felületén biztonságosan közlekedhessenek.

 

SZERKEZET

A felülvilágító ablakok vázai többkamrás PVC profilból készülnek, részben újrahasznosított nyersanyagokból. A keret belső felülete fehér. A profilokból készült anyag nagy ellenállást mutat a savakkal szemben és szinte egyáltalán nem vesz fel nedvességet, ezért az ablak bármely helyiségben használható.

A profilokat szigetelőanyaggal töltik ki, ami javítja a termék hőtechnikai paramétereit. A speciális profilok megkönnyítik a felülvilágító ablak kapcsolódását a tetőburkolathoz. A biztonságos, duplakamrás üvegezési egység hőátbocsátási együtthatója Uüveg = 0,5 m2/K.

 

DXW járható felülvilágító ablakok, amelyek felületén szabadon keresztül lehet sétálni

FUNKCIONALITÁS

A felülvilágító ablakok alapvető feladata, hogy bőséges mennyiségű természetes fényt biztosítsanak a lapostető alatti helyiségek használói számára. A járható felületű DXW felülvilágító ablak ezen túl észervétlenül illeszkedik a lapostető síkjába, így amikor a lapostetőt teraszként, vagy zöldtetőként, vagy bármilyen szabadidős tevékenységhez használják, megtartja a lapostető extra funkcióját, akadály nélkül biztosítva a használhatóságot. A felülvilágító ablakokhoz is számos belső tartozék, elektromos, vagy manuális működtetésű belső árnyékoló építhető be. A DXW felülvilágító ablakok alapfelszereltségként rögzítő profilokkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a felülvilágító kapcsolódását a tetőburkolathoz.

 

BIZTONSÁG

A megerősített kialakítással, csúszásgátló bevonattal, biztonságos üvegezéssel, külső üvegréteggel ellátott DXW járható felülvilágító ablak nagyon biztonságos termék, amely lehetővé teszi, hogy egész felületén biztonságosan járjon.

 

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

A felülvilágító ablakokat olyan módon tervezték, hogy az alattuk lévő helyiségben a hőveszteséget minimálisra csökkentsék. 

A profilokat szigetelőanyaggal töltik ki, ami javítja a termék hőtechnikai hőre paramétereit.

A DXW felülvilágító ablak kétkamrás üvegezéssel, Uüveg=0,5 W/m2K hőátbocsátási együtthatóval áll rendelkezésre.

 

DXW járható felülvilágító ablakok, amelyek felületén szabadon keresztül lehet sétálniA FAKRO DXW járható felülvilágító ablaka 2018-ban a német "ICONIC AWARDS: Innovatív Építészet - Legjobbak legjobbja" díját nyerte el. 

 

 

 

 

 

 

 


 

DXW járható felülvilágító ablakok, amelyek felületén szabadon keresztül lehet sétálni

 


A FAKRO DXW felülvilágító ablaka 2016-ban "Épületburok kategóriában" elnyerte az archiproducts formatervezési díját. 

 

 

 

 

  • DXW DW6


    fix, nem nyitható
    • LUX ablak osztálya 0,70 W/m²K ablak U-értéke 0,5 W/m²K üvegezés U-értéke 888.44(1xESG, 2xTVG)-Tg16Ar-4HT-Tg18Ar-66.2T üvegezés argon nemesgáz az üvegrétegek között + külső edzett üvegezés

 

Használati útmutatók

Használati útmutatók

Beépítési útmutatók:

Használati útmutatók Beépítési videók
    Használati útmutatók Katalógusok és árlisták