Okno wyłazowe DRC, DRF - FAKRO

DRC, DRF tetőkijárati felülvilágító ablakok

A DRC és DRF tetőkijárati felülvilágító ablakok a FAKRO újabb termékei a lapostetős épületekhez. A megvilágításon és a természetes fény beengedésén túl extra funkcióval is rendelkeznek, biztonságos és kényelmes kijutást biztosítanak a lapostetőre. A speciális zsanérok, vasalatok és nyitásórendszer az ablakszárny 80°-ig történő kinyitását biztosítja a 90x90cm-es és 100x100cm-es tetőkijárati ablakok esetén, míg a 90x120cm-es és 120x120cm-es ablakok esetén 60°-ig történő kinyitást biztosít. A gázrugók megkönnyítik az ablakszárny nyitását és nyitott helyzetben stabilan megtartják azokat, védve a véletlenszerű becsukódástól. A biztonságos használatot növeli a profilok csúszásgátló felülete.

Az ablakok a következő verzióban érhetők el:

 • DRC - kupolás tetőkijárati felülvilágító ablak, P2 osztályú, kiváló hőszigetelésű betörésgátló üvegezéssel. A kupola lehet víztiszta (DRC-C) vagy matt (DRC-M)
 • DRF - kupola nélküli tetőkijárati felülvilágító ablak, P2A osztályú, kiváló hőszigetelésű betörésgátló üvegezéssel. 

A bevált tervezési metódus kiemelkedő mechanikai paramétereket biztosít. A modern formatervezésnek köszönhetően a tetőkijárati felülvilágító ablakok hasonlóan néznek ki, mint az azonos családba tartozó felülvilágító ablakok és hasonló külső-belső kiegészítőkkel szerelhetők fel.

 

Termékjellemzők:

 • Az ablak tokszerkezete többkamrás, hőszigetelő anyaggal töltött, acélmerevítéses PVC profilból készül. A profilok speciális kialakításának köszönhetően a felülvilágító ablakok 16%-kal nagyobb üvegezési felülettel készülnek, mint más gyártók hasonló típusú ablakai.
 • A C típusú kupolás tetőkijárati felülvilágító ablakot 0° és15° közötti, míg az F típusú, síküveges ablakot 2° és15° tetőhajlásszögnél lehet alkalmazni, de az XRD/A toktoldó alkalmazásával az F típus is használható 0°-os tetőhajlásszögtől.
 • Az ablakokat meg lehet emelni XRD/W toktoldó segítségével 15cm-mel, alkalmassá téve azokat zöldtető kialakításához. Az XRD/W toktoldóból akár 3 db is csatlakoztatható egymáshoz. 
 • Az ablak kialakítása lehetővé teszi mind a külső, mind a belsőkiegészítők felszerelését. A külső napvédő megóvja a helyiséget a túlmelegedéstől, míg a belső kiegészítők megvédenek az intenzív napfénytől és segítik a belső tér esztétikáját.
 • Garancia: 10 év az ablakokra
 • DRC P2


  • LUX ablak osztálya 0,93 W/m²K ablak U-értéke 1,1 W/m²K üvegezés U-értéke 38 dB hangszigetelési érték Rw 4 H -14 -33. 2T üvegezés argon nemesgáz az üvegrétegek között + külső edzett üvegezés + belső laminált (biztonsági) üveg három tömítések-rétegek száma

  tetőkijárati felülvilágító ablak kupolával, P2 üvegezéssel, amelyet nagyon jó hőszigetelési paraméterek jellemeznek

 • DRF DU6


  • LUX ablak osztálya 0,74 W/m²K ablak U-értéke 0,5 W/m²K üvegezés U-értéke 38 dB hangszigetelési érték Rw 6H -18 - 4 H T-18 - 4 4. 2T, 6H-16-4HT-18-55.2T** üvegezés argon nemesgáz az üvegrétegek között + külső edzett üvegezés + belső laminált (biztonsági) üveg három tömítések-rétegek száma

  kupola nélküli tetőkijárati felülvilágító ablak, DU6 üvegezéssel, amelyet nagyon jó hőszigetelési paraméterek jellemeznek

  ** 120x120cm-es méretben

 

Útmutatók

Útmutatók

Beépítési útmutatók:

Útmutatók Beépítési videók
    Útmutatók Árlsiták és katalógusok