Red Dot Díj a FAKRO-nak
2016-01-22

A FAKRO DEF DU6 felülvilágító ablak elnyerte a Red Dot Design 2016 díjat, amire méltán lehet büszke a termék gyártója, a FAKRO. A Red Dot az egyik legjelentősebb nemzetközi formatervezési díj, amit a németországi Essenben működő Design Zentrum évente ítél oda 1955 óta.

A végső döntést a független formatervezőkből, szakértőkből és újságírókból álló zsűri hozta meg. Nem volt könnyű dolguk, hiszen idén rekordszámú, 5 214 nevezés érkezett 57 országból.

A DEF felülvilágító ablak ötvözi az innovatív technológiát a modern formatervezési elemekkel. Letisztult, minimalista formavilágának köszönhetően már a piaci bevezetésétől számos országban komoly érdeklődésnek örvend.

Bőséges természetes fény, kiváló hőszigetelés, innovatív automata vezérlés, kifinomult formavilág - ezek azok a tulajdonságok, aminek köszönhetően a DEF felülvilágító ablak alapvetően átalakítja a lapostető alatti tér jellegét.

A "formatervezés Oscar-díjának" tartott elismerés újabb bizonyítéka annak, hogy a nowy sacz-i székhelyű FAKRO a kiváló minőség mellett a formatervezési, esztétikai szempontokra is nagy hangsúlyt fektet. Iparágában meghatározó nemzetközi szereplőként sorra mutatja be úttörő megoldásait, amelyeknek legfontosabb jellemzői a kivételes minőség és a nagyfokú funkcionalitás. A kutatás-fejlesztési osztályon dolgozó közel 100 mérnök munkájának eredménye a több, mint 140 bejegyzett és bejegyzésre váró szabadalom. Az innovációs tevékenységhez köthető számos siker közül az egyik legjelentősebb a legutóbbi Red Dot Design Díj.

"Büszkék vagyunk az elismerésre, ami megerősítette meggyőződésünket, miszerint világszínvonalú, kimagasló minőség igényes formatervezéssel társulva meghozza a várt sikert." - mondta Slawomir Gawlik, a FAKRO Csoport marketing igazgatója.

"A kompromisszumok nélküli minőség és esztétika, az innovatív megoldások Magyarországon is sikerre számíthatnak, ahogy ezt a CONSTRUMA 2016 kiállításon a DEF felülvilágító ablak iránt mutatkozó érdeklődés is megmutatta" - tette hozzá Kovách László, a FAKRO Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.