New vision of the loft – nemzetközi építész konferencia a FAKRO-nál

A FAKRO cég által kiírt nemzetközi építész pályázat zárórendezvényén a különböző országokból érkezett építészeknek lehetőségük nyílt megvitatni az építészettel kapcsolatos témákat, aktuális kérdéseket. Az építészekből és külföldi építészeti folyóiratok képviselőiből álló csoport október 12-15 között találkozott a Muszyna-i konferenciaközpontban a FAKRO kezdeményezésére szervezett találkozón, amely remek alkalmat jelentett a tapasztalatcserére.
A konferenciára számos országból érkeztek vendégek, így többek között Németországból, Lengyelországból, Bosznia-Hercegovinából, Szerbiából, Spanyolországból, Görögországból, Magyarországról és Hollandiából.
A találkozó apropója a 2012 felében lezáruló New Vision of the Loft elnevezésű, építészeknek hirdetett pályázat volt, amely immáron harmadszorra került meghirdetésre. A pályázati kiírás értelmében egy tetőteret kellett megtervezni FAKRO termékek - FGH-V tetőerkély ablak és proSky megemelt forgástengelyű ablakok - felhasználásával. A munkák értékelésénél a zsűri elsősorban az egyes projektek innovatív és kreatív jellegére fektette a hangsúlyt.
A FAKRO a világ második tetőablak gyártójaként igen széles termékkínálattal rendelkezik (tetősík ablakok, külső és belső kiegészítők, padlásfeljáró lépcsők, fénycsatornák, napkollektorok), megfelelve a legmagasabb elvárásoknak is.
A FAKRO pályázata nagy népszerűségnek örvend – a világ különböző részéről több száz építész-tervező nyújtotta be pályaművét. A zsűri tagjai – az A10 építészeti folyóirat képviselője, Hans Ibelings építész és kritikus, Nanne de Ru, a Powerhouse Company építész stúdió tervezője valamint Sabina Sujew a FAKRO részéről – a kiírásnak leginkább megfelelő, kreatív és innovatív munkákat választották ki.
A pályázat iránti rendkívüli érdeklődés miatt a FAKRO úgy határozott, hogy konferenciát szervez a versenyben résztvevők számára, megadva a személyes tapasztalatcsere lehetőségét is. A találkozón az építészek bemutathatták a győztes pályamunkákat, találkoztak a zsűri tagjaival, az A10 európai folyóirat képviselőivel, Bernard Savelkoellel és Indira van’t Kloosterrel, valamint építész egyesületek képviselőivel.
New Vision of the Loft verseny résztvevői és a sajtó képviselői a FAKRO gyár megismerése mellett megtekinthették Kis Lengyelország nevezetességeit is, Krakkó városát és a Wieliczka-i sóbányát, és számos érdekesség várta őket a Hotel Activa rekreációs központban is.
A FAKRO és az A10 folyóirat nemsokára közzéteszi a verseny következő kiírását. Részletes információk a www.fakro.com oldalon találhatók.