Az európai tetőfedő és ács sízők immár IV. alkalommal vettek részt az IFD FAKRO Sí Világkupán

A FAKRO által 2013 február 14-16-a között megrendezett IFD FAKRO Sí Világkupán 11 európai országból közel 70 síkedvelő ács és tetőfedő mérte össze tudását a Jaworzyna Krynicka hegyoldalain. A legjobbnak a Romániából, Lengyelországból és Szlovákiából érkező versenyzők bizonyultak. A sí világkupa negyedik sorozata megmutatta, hogy ez a szakmai jellegű sportesemény egyre szélesebb külföldi rajongótáborral bír. Az említett országokon túl Belgium, Hollandia, Szlovénia, Nagy-Britannia és Magyarország is képviseltette magát. Idén változott a találkozó jellege is – a snowboard és szánkó versenyszámok indításával a világkupa Téli Olimpiává alakult át.

Mind a világkupát, mind a hozzá kapcsolódó szakmai konferenciát immár állandó programként tartják számon a tetőfedő szakma nemzetközi rangú eseményei között, olyan eseményként, amely nemcsak a szakma integrációját hivatott elősegíteni, de számos közös cél megvalósulását és országokon átívelő barátságok születését, erősítését is.A tetőfedő szakma képviselőinek a sporteseményeken kívül lehetőségük nyílt szakmai eszmecserére is, hiszen minden évben társrendezvényként megrendezik az IFD Nemzetközi Tetőfedő Szövetség által szponzorált IFD konferenciát is. A Nemzetközi Szövetség képviselői a konferencián szóba hozták a következő évek stratégiájával összefüggő kérdéseket és tennivalókat, különös tekintettel az új standardokra és működési formákra. A küldöttek számára a találkozó nemzetközi szintű fórumot biztosított szakmai tapasztalatcserére.

Az IFD FAKRO IV. Sí Világkupáról a szaksajtó lengyel, belga, cseh, holland, szlovák és magyar újságírói tudósítottak.

részletek: http://www.skicup.fakro.com/