A FAKRO részt vállal az előregyártott, integrált, multifunkciós energiatetők létrehozásában

A FAKRO számos holland céggel együttműködve, a közel nulla energiaigényű épületek érdekében kifejlesztette az előregyártott, integrált, multifunkciós energiatetőt (PRIME – Prefab Integrated Multifunctional Energy roof).

 

Az Európai Uniós szintű épületenergetikai követelményrendszer következő lépcsőfoka a 2021. január elsejétől az új építésű, magáncélú épületek esetén a Közel Nulla Energiaigényű követelményszint. Annak érdekében, hogy a meglévő épületek jobb energiatanúsítványt kaphassanak majd a szükséges felújítások során, és követhessék az új követelményszint szellemiségét, egyedi együttműködés jött létre Hollandiában. A PRIME projekt során szemet gyönyörködtető és egyben fenntartható energiatermelést tesznek lehetővé a következő cégek közösen: Linex Prefab Daksystemen bv (előregyártott tetőrendszerek), Femtogrid Energy Solutions, IBC Solar bv, TULiPPS Solar bv és a FAKRO. A PRIME projekt első tesztelési és demonstrációs objektuma sikeresen megépült Linex Prefab Daksystemen bv. területén. A nyarat követően a TULiPPS Solar bv. megépíti a második demóprojektet. Hamarosan elkészül az első kereskedelmi projekt is, Villa Vianen néven.

A jelenlegi és jövőbeni projektek fókuszában a következő pontok állnak:

  • Jó hangszigetelés ásványgyapot szigeteléssel
  • Egyszerű beépítés, szabadalmaztatott összekapcsolási rendszernek köszönhetően
  • Esztétikus, szegély nélküli, hosszú élettartamú üveg-üveg napelemek
  • Kiemelkedő energiatermelés (165 kWh/m2 déli tájolásnál)
  • Vízszigetelő rendszer, komplett vízelvezetéssel, homlokzati csatlakoztatással
  • A tetőablakok tökéletes integrálása a napelemek közé

A FAKRO szerepe:

Ebben a projektben a FAKRO természetesen a tetőablakok és nyílászárók fejlesztésével, gyártásával és szállításával vesz részt. Az ’okos’ tetőablakok mellett a tetőbe integrált homlokzati ablakokat és a vízszigetelő burkolókereteket is a cég biztosítja. A PRIME projektben egyedi fejlesztésű termékek kerülnek felhasználásra, amelyek tökéletesen illeszkednek és síkba fekszenek a napelemekkel, megfelelve az össze Közel Nulla Energiaigényű követelményszintnek.

 

Képgaléria