3D-s FAKRO bemutató az ÉMSZ Regionális Napokon

2010 november 5-én az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége „Közép Magyarországi Regionális Nap” rendezvényének a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Ház adott otthont. Érdekesség, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező rendezvény a vidéki helyszínek után először költözött a főváros közelébe. 
A 187 résztvevő 17 különböző szakmai előadást nézhetett meg építőanyag-gyártók képviseletei és szakmai szervezetek részéről, és 27 kiállító standját látogathatta meg. A rendezvényen résztvevő építészek számára a részvétel két kreditpontot ért. 
A FAKRO ezúttal egy különlegességgel készült: speciális 3D-s technológiával mutatta be legfrissebb újdonságait. 
A 3D-s technológia az agyban a térhatás érzetét kelti. Ez azon alapul, hogy a két szemünk különböző képet közvetít ugyanarról az objektumról. Ahhoz, hogy az agyban ez háromdimenziós képpé álljon össze, külön kell választani a két szemünk által látott képet, erre szolgál a speciális szemüveg. A 3D-s bemutatókhoz speciális kivetítőre és vetítővászonra is szükség van. 
A szórakoztatóiparban egyre elterjedtebb a 3D-s technológia, sorra jelennek meg a térhatású filmek. A 3D-s szakmai bemutatóival a FAKRO úttörő szerepet vállal a technológia használatának kiterjesztésében. 
Ezúttal a résztvevők a magasított forgástengelyű alsó bevilágítóval rendelkező FYP-V, a felnyíló-billenő FPP, valamint a betörésgátló megerősítésekkel ellátott FTP-V P2 Secure típusú tetőtéri ablakokat vizsgálhatták meg „kívül-belül” a háromdimenziós technológia segítségével. 
A 3D-s bemutató és a bemutatott újdonságok nagy sikert aratott a résztvevők körében.