Az FGH-V tetőerkély ablak díjat nyert a lengyelországi Iparművészeti Intézet „Good Design 2012” elnevezésű pályázatán

Az Iparművészeti Intézet immár tizenkilencedik alkalommal kiírt pályázatán a zsűri ezúttal a FAKRO FGH-V tetőerkély ablakának ítélte az első díjat. Indoklásukban az alábbiakat emelték ki: „Figyelemre méltó a magastető síkjában záródó tetőerkély koncepciója, a FAKRO innovatív termékével a tetőtér új dimenziót kap. Az alapötlet mellett a technikai megoldások, a minőség és az esztétika magas színvonala miatt az FGH-V tetőerkély ablak megérdemelten kapta az első díjat.”
A díjátadó gálát az intézet varsói székhelyén rendezték meg, a díjat a Kutatás-Fejlesztési Osztály vezetője, Musiał Henryk vette át:
- Nagyon örülünk ennek a díjnak, mivel termékünket igen nívós szakemberekből álló csapat értékelte, így többek között az Iparművészek Szövetségének fejlesztői és tervezői, az iparművész szakma külföldi szakemberei valamint a lengyel Gazdasági Minisztérium Innovációs és Ipari Főosztályának képviselői – mondta Musiał Henryk.
A szakemberek különös figyelmet fordítottak a minőségi formatervezés alapvető szempontjaira, úgymint újszerű műszaki megoldások és anyaghasználat, felhasználóbarát tulajdonságok és esztétikai értékeknek.
Az Iparművészeti Intézet „Good Design” pályázata 1993 óta létezik, Lengyelorzságban ez az egyetlen ilyen jellegű független esemény, amely betekintést ad a piac formatervezési trendjébe. A versenyen olyan gyártók, forgalmazók, szolgáltatók és tervező irodák vehetnek részt, amelyeknek termékeit vagy szolgáltatásait az Intézet a pályázat feltételei alapján előzetesen beválogatta a négy kategória (ház, munka, közösség, szolgáltatás) egyikébe. Idén a 187 benevezett munka közül a döntőben 91 termék és szolgáltatás indulhatott. A díjazott termékek - köztük az FGH-V tetőerkély ablak - az Iparművészeti Intézet kiállításán tekinthetők meg, amelyen összesen 84 cég mutatkozik be.
A verseny védnöke a lengyel Gazdasági Minisztérium volt, a találkozót a Lengyel Vállalkozásfejlesztési Iroda támogatta. Médiatámogatók: TVN, CNBC, BRIEF, Puls Biznesu, Dom&Wnętrze, DOMO + Chillizet.