A FAKRO DXW ablaka nyerte a „Kategória legjobbja” díjat az Archiproducts Design Díj 2016-on

A FAKRO lapostetőre ajánlott, járható felülvilágító ablaka, a DXW  az Archiproducts Design Díj versenyén az Épülethéj kategória legjobbja díjat nyerte.

Nemrég fejeződött be az első Archiproducts Design Díj verseny, amelyet az egyik legjelentősebb nemzetközi építészeti online magazin írt ki. A díjra 250 vállalat 490 terméke pályázott 15 országból. A FAKRO DXW lapostetőre ajánlott, járható felülvilágító ablaka az Épülethéj kategória legjobbja címet nyerte el.

A győzteseket 25 tagú, a legbefolyásosabb építész stúdiókból álló nemzetközi zsűri választotta ki. A zsűri tagjai egymástól függetlenül, egy szavazási platformon adták le a saját személyes jövőképüket tükröző véleményüket design és építészet vonatkozásában.

A díj kiírásának egyik célja az volt, hogy a termék és tervező közötti kapcsolatra reagáljon, biztos és megbízható megoldásokat kínálva az építészek számára az ötleteik nap nap utáni megvalósításához.

A megerősített szerkezetéből adódóan rendkívüli szilárdságú, csúszásmentes bevonatú és külső laminált üvegezésű DXF járható felülvilágító ablak a magas szintű innovációnak és az elbűvölő megjelenést csúcstechnológiával ötvöző kialakításának köszönhetően lett díjazott.