A BUDMA 2013 Építőipari Kiállításon két FAKRO termék is aranyérmes lett

A Poznań-i Nemzetközi Építőipari Vásár aranyérmét ismét a FAKRO érdemelte ki, ezúttal két termékével: az AMZ Solar elektromos külső hővédő rolóval és az LMF tűzgátló padlásfeljáró lépcsővel.

Az AMZ Solar elektromos roló esetében a hővel szembeni hatékony védelem nagyfokú felhasználói komforttal párosul. A roló távkapcsolóval működtethető illetve átkapcsolható teljesen önműködő funkcióba is. A belső rolókhoz képest az AMZ Solar külső hővédő roló 8-szor hatékonyabb védelmet nyújt a hővel szemben, egyben biztosítva a vizuális kapcsolatot a külvilággal.

A 120 perces tűzállósággal rendelkező LMF összecsukható padlásfeljáró lépcső tűzgátló ajtólapja megakadályozza a padlástér vagy a lakótér felől keletkező tűz és füst továbbterjedését (EI2=120perc EN 13501-2 szerint). Az aranyérmes lépcső – a kiemelkedő tűzgátlási képességein túl - számos kényelmi funkcióval is rendelkezik. Egyedülálló tűzgátló képességének köszönhetően elsősorban magasabb tűzvédelmi osztályba sorolt épületekbe ajánlott.

A Poznań-i Nemzetközi Vásár rangos díja nagy presztízzsel rendelkezik Lengyelországban. A díjak odaítélésében az építőipari szektor különféle ágazatait képviselő szakember-gárda dönt, akik között egyetemi tanárok, rangos tervezők és kiváló mérnökök is megtalálhatók. A zsűri elnöke idén Prof. dr. hab. Józef Jasiczak, a Poznań-i Műszaki Egyetem tanára, aki számos tudományos munka, monográfia, szakkönyv és egyetemi tankönyv szerzője.

A díjátadó ünnepségre január 29-én kerül sor Poznańban a BUDMA 2013 Nemzetközi Építőipari Vásár első napján.