Az UFEMAT képviselői a FAKRO-nál

Małopolska fővárosa, Krakkó adott otthont az UFEMAT – Építőanyag Gyártók és Forgalmazók Országos Egyesületei Európai Szervezetének – 54. Kongresszusának. A brüsszeli székhelyű szervezet 16 EU-s ország szakmabeli képviselőit tömöríti. A találkozó szervezője ezúttal a Lengyel Építőipari Egyesület, a PFD volt, amely a Kongresszus szponzora, a FAKRO kezdeményezésére jött létre ez év elején.

Az UFEMAT hatékonyan szorgalmazza az uniós jogszabályok építőipari szükségletekhez való igazítását. A jelenlegi találkozó a 305/2011 számú, építőipari termékek forgalomba hozataláról szóló úniós rendelettel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozott, amely az Európa Tanács 89/106/EWG számú ajánlását helyezi hatályon kívül.

Az UFEMAT kongresszus résztvevői a FAKRO-nál tett látogatásuk alkalmával betekintést nyerhettek egy korszerű lengyel cég működésébe, amely a 90-es években a nulláról indulva igen hamar a tetőablak gyártás meghatározó, piaci részesedést tekintve második legnagyobb szereplőjévé nőtte ki magát. A kongresszus közel 50 résztvevőjét a FAKRO helikopterekkel szállította Krakkóból Nowy Sączba.

A külföldi vendégek a gyárlátogatás valamint 3D-s prezentáció után elismerően nyilatkoztak a dinamikus fejlődésről és a korszerű technológiáról.

A konerencia résztvevőinek Nowy Sączba való meghívásával egy mélyen gyökerező sztereotípiát szeretnénk megtörni Lengyelország fejlettségi szintjével kapcsolatban – magyarázza Ryszard Florek, a FAKRO elnöke. Külföldi vendégeink maguk is láthatták, hogy innovatív, csúcsminőségű termékkel és kiszámítható üzleti partnerrel van dolguk.

A fentieket Andre Calicis, a belga egyesület tagjának szavai is alátámasztják, aki elismerően szólt a kiválóan megszervezett találkozóról: „Ilyen professzionálisan működő céget látván semmi kétségünk afelől, hogy a FAKRO világszínvonalú cég, semmivel sem elmaradva pl. a Wienerberger-től vagy az Isover-től.”