A FAKRO segítségével a sötétből a fénybe – a pátyi Waldorf iskola tetőtere

Az idei Várépítő pályázat egyik nyerteseként a pátyi Waldorf iskola négy FAKRO tetőablakot nyert, amelyek beépítését most végezték el a cég munkatársai, a nyeremény részeként.

Beépítés közben a FAKRO tetőablak

 Nagy előrelépést jelent a dinamikusan fejlődő pátyi Waldorf iskola számára, hogy az idei évben elkezdték átalakítani a helyi önkormányzattól kapott iskolaépület tetőterét. A jelenleg 4 osztállyal működő intézmény hamarosan az általános iskola mind a nyolc évfolyamában fog osztállyal rendelkezni. A Várépítő pályázatban elnyert, külső fényvédő rolóval és belső árnyékolóval, valamint hőszigetelt burkolókerettel szerelt négy FAKRO tetőablakát a gyártócég szakemberei a nyeremény részeként be is építették, megkönnyítve az iskola fenntartói számára a szakemberhiány okozta nehézségeket.

A pátyi Waldorf iskola a tetőfelújítás előtt

A 220 m2 alapterületű tetőtér a tervek szerint a következő tanévtől áll majd az iskola szolgálatába, 2 új tantermet terveznek az iskola kurátorai. A Várépítő pályázat keretei között nem csak a FAKRO tetőablakok kerültek beépítésre, de a tetőcserép cseréje is megtörtént a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. tetőcserepeivel.

A tetőtér a FAKRO ablakok beépítése előtt

A beépített FAKRO ablakok biztosítják a természetes fényt

 

A használaton kívüli tetőtér sötét, komor belső terét szakszerű mozdulatokkal borították éltető természetes napfénnyel a FAKRO munkatársai. A beépített tetőablakok fantasztikus kilátás nyújtanak Páty páratlanul szép környezetére, a Budai Tájvédelmi körzet hegyeire és dombjaira.

Kilátás a budai hegyekre a beépített FAKRO ablakon keresztül

Kovách László, a FAKRO Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta: „A FAKRO számára a világ második legnagyobb tetőtéri ablak gyártójaként rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás kérdése. A több, mint 3300 főt foglalkoztató cégcsoport a 27 évvel ezelőtti indulása óta rendszeresen támogat olyan projekteket, ami hozzájárul környezetünk védelméhez és a rászorulók megsegítéséhez. A FAKRO magyarországi képviseleteként büszkék vagyunk arra, hogy 17 éves munkánk eredményeként már Magyarországon is részt tudunk venni ilyen jellegű kezdeményezésekben támogatóként. Külön örömünkre szolgál – és ezt az összes kollégám nevében mondhatom - hogy a Várépítő pályázat keretén belül egy önkéntes kezdeményezésből létrehozott iskolának tudunk segíteni a tanulók, a jövő generációja fejlesztésében természetes fényt, friss levegőt és egészséges mikroklímát biztosítva az új tantermekben.”

Kovách László, a FAKRO ügyvezetője és Lányi András marketingvezető átadják a Waldorf iskola kuratóriumi vezetőinek a nyereményt

Beépített FAKRO ablakok a pátyi Waldorf iskolában

Beépített FAKRO tetőablakok a pátyi Waldorf iskolában