A FAKRO segít

A FAKRO lengyel központja emberiességi és szolidaritási szempontok által vezérelve 2022. márciusától kezdve aktívan segíti és támogatja a szomszédos háború ukrán menekültjeit, a Nowy Sacz-i „Pomyśl o PrzyszłościA FAKRO segít” (Gondolj a jövőre) alapítványon keresztül.

„Humanitárius segélykonvojokat szervezünk, és ezzel egyidejűleg segítünk a háború elől menekülő emberek lengyelországi elhelyezésében. Ezt nem tudtuk volna megtenni több magánszemély, cég és szervezet támogatása nélkül. Számos cégtől kaptunk pénzügyi segítséget különböző országokból, például Nagy-Britanniából, Hollandiából és Németországból, de érkeztek adományok az Egyesült Államokból és Iránból is.” – mondta el Bozena Damasiewicz, az alapítvány elnöke. „A Think about the Future” alapítványnál azt valljuk, hogy a bizonytalanság legjobb ellenszere a cselekvés.”

Az alapítvány a háború kitörését követően azonnal megkezdte a humanitárius segélyek, élelmiszerek, tisztítószerek, ruházat, takarók, hálózsákok és gyógyszerek szállításának megszervezését. Ez kezdetben komoly kihívást jelentett, hiszen nem álltak rendelkezésre tapasztalatok háború sújtotta országba történő szállítással kapcsolatban. A FAKRO a Lviv-i raktárát ajánlotta fel logisztikai célokra, ami lehetővé teszi az áruk biztonságos és hatékony fogadását, továbbszállítását.

A FAKRO segítAz eddig eltelt idő alatt 11 konvoj ért célba 29 kamionnal, összesen 140 millió forintnyi támogatást nyújtva. A szállításhoz a kamionokat a FAKRO központja biztosította, a FAKRO sofőrjei pedig önkéntesként segítettek. Az alapítvány az ukrán menekülteknek is igyekszik segíteni, összesen 200 emberről gondoskodik, főként gyermekes anyákról és idősekről. A teljes időszak pénzügyi segítsége közel 250 millió forintnyi összegre rúg, ami 16 Nowy Sacz-i cég és több magánszemély összefogásának köszönhetően gyűlt össze.

Amennyiben szeretné átnézni a FAKRO által támogatott alapítvány teljes beszámolóját, keresse fel a weboldalukat.

 

Ha szeretné támogatni a FAKRO központjával közösen az ukrán menekülteket, akkor az alábbi számlaszámon tudja megtenni:
BIC (Swift): BPKOPLPW, IBAN PL 94 1020 2892 0000 5702 0797 0850 (EUR).