Share

Olasz hotel kilátással az égre

A megújult épületben nemrég megnyílt DoubleTree Hotel by Hilton luxushotel Triesztben található, a Piazza della Repubblica téren. A XX. század elején készült épület - ami valaha az Adriai Közgyűlésnek adott otthont - széleskörű, kétéves felújításon esett át.

Hangulatok egyensúlya

Az épület megtartotta eredeti építészeti formáját, míg kortárs dizájn elemekkel gazdagodott, amelyek a kényelem és pihenés legmagasabb fokát kínálják. A hotel száz kényelmes szobával és 25 luxuslakosztállyal várja a vendégeket. Ezen túl a káprázatos előtér, a konferenciatermek és az exkluzív wellness és fitnesz részlet hivatott elnyerni a vendégek tetszését. A bútorzat és a enteriőr aprólékosan fel lett frissítve, a csodálatos csiszolt kőpadlózattal, burkolattal, mozaikokkal, stukkókkal és faliszőnyegekkel. Minden munkát műemlékvédelmi szakemberek felügyelete alatt végeztek. Ez az együttműködés tette lehetővé, hogy létrejöjjön egy eredeti, stílusában kiegyensúlyozott építészeti struktúra, kiváló belső terekkel, melyek megőrzik a XX. század elejének kifinomult esztétikáját, kortárs dizájnnal egyesítve.

Kilátással az égre

A vendégszobák több szinten helyezkednek el, a leggyönyörűbbek a negyedik emeleten vannak, a nyeregtető alatt. Bájukat a FAKRO tetőablakoknak köszönhetik, amelyek az ég felé nyílnak. Míg napközben természetes fénnyel világítják meg az egész területet, éjjel kilátást adnak a Holdra és a csillagokra, ezzel teremtve csodálatos atmoszférát. Hogy kényelmet biztosítsanak, minden tetőablak belső- és külső kiegészítőkkel van felszerelve. Az ablakok távirányítású falikapcsolókkal és vezeték nélküli Z-wave rendszerrel irányíthatók. A legfelső emeleten 32 darab fehér FAKRO FTU-V Z-wave ablak került beépítésre. Speciálisan válogatott és vákummal impregnált fenyőfából készültek, amelyek három réteg poliuretán lakkal bevontak a tökéletesen sima és tartós felület érdekében. Ezek az ablakok innovatív thermoPro technológiát használnak a jobb energiahatékonysági teljesítményért, a tartósságért és a jobb záródásért. Ezeket a modelleket V40P automata tokszellőzővel is felszereltük, így biztosítva a légcserét akkor is, ha az ablak csukva van. Az üzembiztonságért és a betörésállóságért a topSafe rendszer felelős.

Biztonság mindenek felett

A tűzbiztonság komolyanvétele létfontosságú, ezért FAKRO FSR füstelvezető ablakok lettek beszerelve a műszaki helyiségekbe. A vezérlőrendszerhez csatlakoztatott elektromos motorokkal vannak ellátva, hogy automatikusan nyithassák az ablakszárnyakat. Feladatuk szellőztetés és a füst elszívása.

Trieszt – Olaszország kapuja

Trieszt csodás tengerparti vidéke vonzza a látogatókat , hiszen ez a figyelemre méltó hely, különböző kultúrák és építészeti stílusok ötvözete. Hasonlóan egyedi a DoubleTree Hotel by Hilton, ami a lenyűgöző égig érő szobáival vonzza vendégeit.