Share

Design, ami összeköti az embereket

Lusowoban, Poznań közelében épült egy - a tulajdonos igényeihez igazodó ház, mely izgalmasan integrálódik a környezetébe. Ez a fényes és barátságos belső tér számos különféle megoldást felhasználva épült. A projektet elismerte a tekintélyes SAPR Award 2019 az egycsaládos ház kategóriában.

Nyílt tér a házban

A falak, a padlók és a mennyezetek világos színűek, hogy dinamikus és élénk benyomást keltsenek a belső térben. Ezen túl több nyílt tér és nagy üvegezett terület épült be hogy jó megvilágítást biztosítsanak.
"Az volt a befektetők kérése, hogy a nappaliban ülve is kapcsolatban lehessenek a fent játszó gyerekeikkel. A felső szintről pedig látni akarták, hogy lent mi történik. Innen ered az az elképzelés, hogy az egész emelet egyfajta galéraként legyen a ház közepén felfüggesztve. Annak ellenére, hogy három hálószoba, fürdőszoba és öltözőszoba van a házban, nem érezni helyhiányt. Minden szoba nyílt fedélszék alatt helyezkedik el. Ez a megoldás már magában jobb megvilágítást tett lehetővé az egész házban, a FAKRO tetőablakoknak köszönhetően. Fényt engednek a ház központi részeibe, ahová nem jut el a homlokzati ablakokon át bejutó természetes fény. Ráadásul az AMZ Z-Wave napellenző rolók komfortos beltéri klímát biztosítanak."- mondta Bartłomiej Bajon a PL.architekci dizájn stúdióból.
A tetőbesík ablakok hatékonyan világítják meg a belső teret. A természetes fény serkenti és javítja a hangulatot, és a kék égre való kilátás a tetőablakokon át pozitív energiával tölti meg a házat.

Kivételes élet-komfort

Meleg napokon az erős napfény túlságosan felmelegítheti a belső tereket. Az AMZ Z-Wave hővédő rolók a tetőablakokon megvédik a lakókat az ilyen jelenségektől. Visszatartják a túlzó hőt, miközben elegendő napfényt engednek be a szobákba. A távirányítható napellenzők opciója lehetővé teszi a lakók számára, hogy bármikor könnyen szabályozzák a helyiségeket érő napfény mennyiségét. A 140 x 160 centiméteres tetőablakok laminált üveggel készülnek az extra biztonságért. Ezek a megoldások korszerűvé és kényelmessé teszik az épületet a mindennapi használat során.

 

LETÖLTÉS  TERMÉKINFORMÁCIÓ