Share

Egy napfénnyel teli stúdió

Jeżyce – egy gyönyörű Poznań-i kerület

Ez valószínűleg a város legpazarabb kerülete. Sokan úgy hiszik, hogy Jeżyce nem is kerület, hanem inkább egy életstílus, hiszen az újságírók és bloggerek Poznań leghipszterebb helyeként írnak róla.

Jeżyce utcáit járva az ember bájos kocsmákkal és csodás éttermekkel találkozhat. Ezek a helyek hangulatos belső tereikkel is vonzzák a látogatókat. De Jeżyce-ben nem csak az éttermeknek van lenyűgöző beltere, jó példa erre a PL.architekci építészstúdió is.

Fény az építészeknek

Mivel az építészek munkája kreatív alkotói folyamat, prioritás volt, hogy a stúdió szobái mind jól meg legyenek világítva. A fényes, tágas és napfényben bővelkedő enteriőr a jó design alapja.

Épp ezért használták a természetes világításhoz a gazdagon felszerelt, alsó fix bevilágítós, megemelt forgástengelyű FDY-V duet proSky tetőablakokat, kettős sorolásban. A felső ablakszárny a billenő, míg az alsó nem nyitható és laminált üveggel van ellátva. Speciális burkolókereteket használtunk ezen ablakok sorolásához, melynek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a tetőszerkezethez.

A stúdióban ezen kívül fa billenő tetőablakok is helyet kaptak. A tetőablakok sorolt beépítésével biztos lehet benne, hogy a szobák megtelnek fénnyel, így kényelmesebb munkakörnyezetté válnak.

A jobb világításon kívül a sorolt tetőablakok nem csak jó kilátást, de a természethez való kapcsolódást is biztosítják.

Munkakomfort nyáron

Tovább növelő a komfortérzetet az AMZ hővédő roló, ami az ablak külső oldalára kerül. Védelemmel látja el a szobát a túlzott felmelegedés ellen, úgy, hogy nem sötétíti le a szobát teljesen, így továbbra is napfényben dolgozhatnak. A hővédő roló alternatívát nyújt az energiaigényes legkondicionálóval szemben és tökéletesen illeszkedik a stúdióba.