Profile w oknach FAKRO

Az ablakprofilok típusai

A FAKRO tetőtéri ablakok a legmagasabb minőségben készülnek, a lehető legjobb alapanyagokból. A legfrissebb technológiát használjuk annak érdekében, hogy tartós, biztonságos, magas funkcionalitású és kivételesen jó hőszigetelésű termékeket hozzunk létre.

Drewno w kolorze naturalnym

 

Natúr hatású, többszörösen felületkezelt faanyagú profil

Az ablakok tartósságát a speciálisan kiválasztott kiemelkedő minőségű borovi fenyő szolgálja, amelyet rétegragasztás után vákuum-impregnálással és több rétegű lakkozással kezelünk.

 

 

 

Drewno z powłoką poliuretanową

Poliuretán lakkal bevont faanyagú profil

Egyes fa tetőtéri ablakainkat fehér poliuretán lakkal vontjuk be, ezzel hozva létre tartós és tökéletesen sima felületet. Ez a felültkezelő eljárás ideálissá teszi ezeket az ablakokat időszakosan párás helyiségekbe (pl. konya, fürdőszoba).   

 

 

 

Tworzywo PVC

ALU-műanyag PVC-profil

Másik lehetőség alumínium-műanyag szerkezetű tetőtéri ablakok használata, többkamrás PVC profillal és galvanizált acél belső vasalatokkal. A felhasznált műanyag nem képes felszívni a nedvességet, és maga az ablak tartós és korróziómentes. Ennek megfelelően olyan helyiségekbe ajánlott ez a megoldás, ahol a magas páratartalom hosszú ideig megmarad (pl. fürdőszoba, mosókonyha). Külsőleg az ablak szürkésbarna műanyaggal bevont préselt alumínium profillal van lezárva, így téve ellenállóvá az időjárási körülmények ellen.

 

 

 

 

A nemesgázzal töltött, hőszigetelő üvegezések (Ug=1,1 W/m2K (EN 673) a tetőtérben tartják a meleget a téli időszakban. Ezeket az előírásokat úgy érjük el, hogy az üvegezést egy ezüst bevonattal látjuk el, ami visszatükrözi a nap sugarait. Ez teszi lehetővé, hogy a FAKRO tetőablakai hűvösebbek legyek nyáron és melegebbek télen. Ha az üvegezések közötti távtartót nem fémből, hanem egy melegebb anyagból, TGI műanyagból készítjük, akkor azzal a hőhíd létrejöttét és ezzel párhuzamosan a kondenzációs vízpára megjelenését minimalizálni tudjuk, ami nagyban megnöveli a fa élettartamát és a komfortérzetünket.

 

A minőség garanciája

Niemiecki certyfikat TÜVA FAKRO tetőtéri ablakok rendelkeznek a német TÜV tamúsítvánnyal.

 

Biztosan vagyunk termékeink minőségében, ezért meghosszabbított garanciális időt adunk termékeinkre. Az ablakokra 10 év, az üvegezésekre valamint a billenő ablakok vasalataira (a FTT, FY_, FD_ ablakok kivételével) 20 év.  Az örökös garancia edzett üveggel rendelkező üvegezések jégverés okozta töréseire terjed ki.  

Az ablakprofilok típusai