Types of loft ladders

Padlásfeljáró lépcsők típusai

Könnyű és biztonságos feljutást biztosítanak a nem lakott padlásterekbe a drága és sok helyet igénylő fix padlásfeljárók helyett, komfortos használat mellett teljesítik a vonatkozó biztonsági követelményeket és műszaki előírásokat.

Helytakarékosság

A FAKRO padlásfeljáró lépcsők összecsukása illetve lenyitása nem igényel nagy teret, zárt állapotukban pedig beleilleszkednek a mennyezet síkjába. Mindez hozzájárul a lakóterület takrékos kihasználásához.

Könnyű beépítés​

A beépítési rendszernek köszönhetően a padlásfeljáró lépcsők beépítése illetve a helyiség belmagasságához való igazításuk két ember által könnyen elvégezhető. A padlásfeljárók teljesen készre szerelve érkeznek a Vevőhöz, így beépítésükhöz semmiféle előmunkálatokra nincs szükség.

Kényelmes használat

A padlásfeljáró ajtólapját (egyes típusoknál a lépcsőszárat is) tehermentesítő szerkezet valamint a padlásfeljáró tartozékát képező nyitórúd növeli a használat komfortját.

Kiegészítők​

A FAKRO többrészes padlásfeljárók gyors beépítését és a használat komfortjának növelését szolgálják a különböző kiegészítő tartozékok.

Garancia

A FAKRO padlásfeljáró lépcsőkre 3 év garanciát vállalunk.


 

Padlásfeljáró lécsők típusai

A FAKRO kínálatában különböző típusú padlásfeljáró lépcsők szerepelnek, amelyek igazodnak a Vevők egyedi igényeihez.

Az összecsukható FAKRO lépcsők valamennyi típusa körkörös tömítéssel, egyben magasfokú hőszigetelő képességgel rendelkezik teljesítve a PN - EN 14975:2007 szabvány követelményeit.

A legnépszerűbb padlásfeljáró az LWS, amelynek komfortosabb változata a gazdagabb felszereltségű, fehér ajtólappal, fém kapaszkodóval és papuccsal ellátott LWK  típus. Ennél magasabb komfortfokozatú a két kapaszkodóval és a lépcsőszár lenyitását-összecsukását segítő szerkezettel ellátott LWL padlásfeljáró.

A speciális igényeket kielégítő lépcsők egyike az igen alacsony hőátbocsátási együtthatóval rendelkező extra hőszigetelő LTK típus.

Amennyiben az összecsukható padlásfeljáró lenyitáshoz nem áll rendelkezésre elegendő hely, alkalmazható az LWK-val megegyező felszereltségű LDK csúsztatható típus.

Folding metal section loft ladders Metal section loft ladders Scissors loft ladders Stationary staircase Accessories L-shaped combination door
Összecsukható lépcsők fa létraszárral  

Összecsukható lépcsők fém létraszárral

Ollós szerkezetű lépcső

Fix lépcső Kiegészítők Térdfal ajtó

A tűzgátló és a tűz terjedését akadályozó padlásfeljárók közül választható az LWF fa létraszáras összecsukható illetve az LSF ollós szerkezetű fém létraszáras változat, amelynek előnyei a kis dobozméretek és a gyors beépíthetőség.

Gyakori használathoz ajánlott a masszív szerkezetű fém létraszáras LWM típus, amely fehér színű ajtólappal és fém kapaszkodóval szerelve LWM-K kivitelben is kapható.

Az LST ollós szerkezetű padlásfeljáró lépcsőket kis dobozméret és gyors beépíthetőség jellemzi. Elsősorban olyan helyekre ajánlottak, ahol nincs lehetőség összecsukható típusok beépítésére. A speciális, nyitórúddal könnyen kezelhető szerkezetüknek köszönhetően elsősorban nagy belmagasságú helyiségekbe ajánlottak.

Nagyobb alapterületű helyiségekben alkalmazható az MSU fix padlásfeljáró lépcső, mely egyszerű és masszív szerkezetének köszönhetően a gyakori használathoz is tökéletes megoldás.