Loft ladder accessories

Padlásfeljáró lépcsők kiegészítői

LXB-U védőkorlát​

Loft balustrade LXB-U  

A védőkorlát biztosítja a lépcsőnyílást a tetőtérben (padláson) és megkönnyíti a lépcsőn való lejutást is. Erdeifenyő faanyagból készül, rögzítése a lépcső tokszerkezetéhez történik, a fellépőnél kiegészítő laposvasakkal megerősítve. Kapható 86x140 cm-es méretben, kisebb méretű lépcsők esetében méretre kell szabni a korlát vízszintes elemeit, az ennél nagyobb méret esetén méret szerint kell rendelni. A védőkorlát magassága 110 cm.

LXL takarólécek​

LXL

LXLLXL-PVC LXL-PVC

A takaróléc a padlásfeljáró beszerelése után a mennyezeti nyílás és a tok közötti rés egyszerű és gyors elfedésére szolgál. Kapható 3,5 cm-es szélességben fenyőből (LXL) vagy PVC-ből készült, fehér színű változatban (LXL-PVC). A tokra szögelés nélkül felhelyezhető LXL-PVC takaróléc kizárólag a 2010 márciusától gyártott lépcsőkhöz alkalmazható (kivéve LWF típus).

LXL-P/-W takaróléc a következőkhöz lépcsőkhöz: LWS, LWK, LTK, LWT, LWF, LDK, LMS, LMK
LXL-PVC fehérben is,  következő lépcsőkhöz: LWS, LWK, LTK, LWT, LDK, LMS, LMK

LXL LXL-PVC 
LXL LXL-PVC

LXS papucs

Stile ends LXS

A barna színű papucs a létra alsó szegmensére kerül felhelyezésre lezáró elemként, esztétikus külsőt kölcsönözve a létrának illetve megfelelő formájának köszönhetően növelve annak stabilitását. Kapható fa létraszárú többrészes padlásfeljárókhoz (kivéve 4 részes típusok). A papucsok párban kerülnek forgalmazásra.

LXH fém kapaszkodó​

Handrail LXH Az LXH kapaszkodó megkönnyíti a lépcsőn való közlekedést, növelve a használat kényelmét és biztonságát. Felrögzíthető a padlásfeljáró felső vagy középső szegmenséhez is. 

LXN toktoldó

Box extension LXN A erdeifenyő faanyagból készülő toktoldóval esztétikusan beépíthető a lépcső tokszerkezete fölött szabadon maradt födémrész. Az LXN toktoldó standard magassága 10 cm. LXN rendelésekor meg kell adni a lépcső típusát és méretét!

LXW kiegészítő ajtó

Upper hatch LXW

Megvédi a zárt állapotban lévő padlásfeljáró létraszárát és ajtólapját a padlástérben keletkező portól és egyéb szennyeződésektől, kiegészítő szigetelésként javít a lépcső hőátbocsátási értékén is. A LXW ajtó tokmagassága 20 cm. Szükség esetén a padlástér felőli zárása LXZ kilinccsel lehetséges (a kilincs külön kapható).

LXZ kilincs

Handle LXZ Lehetővé teszi az LXW kiegészítő ajtó becsukását a padlástér felől, pl a padláson végzett munkák idejére.

LXT kiegészítő lépcsőfok

Additional tread LXT

Megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a padlástérbe való feljutást. Kimondottan vastag födémbe beépített padlásfeljárók esetében ajánlott. Felszerelése a tok vagy toktoldó oldalára történik a létraszár legfelső lépcsőfoka és a padlástér szintmagassága közötti szakaszon. Az LXT lépcsőfok szélessége 30 cm.

LXK beépítési sarokvasak

Installation brackets LXK Leegyszerűsítik a padlásfeljáró beépítését a födémbe, továbbá biztosítják az egyenlő átlótávolságok megtartását. Maximum 35 cm-es (LTK Energy - 39 cm-es, LWT, LWF45 esetén 43 cm-es) födémvastagságig alkalmazhatók. A termék négyes csomagolásban kapható.

LXM létranyitó mechanizmus

LXM

Segít összehajtani és kinyitni a létrát és komfortosabbá teszi a használatát. Az LXM létranyitó mechanizmusa olyan vasalattal érkezik, amely háromba hajtott létrákhoz alkalmas, 260 és 305 cm közötti belmagasságú helyiségeknél.

LXD hőszigetelő csomag

Insulation kit LXD

A beépített lépcső tokja és a födémnyílás közötti hézag kitöltésére és hőszigetelésére szolgál. A csomag párazáró és páraáteresztő fóliagallérból valamint birkagyapjú hőszigetelésből áll.