Research and Development

Kutatás és fejlesztés

A FAKRO folyamatban lévő feljlesztései az újító ötletekek és előremutató gondolkodás iránti elkötelezettségünknek köszönhető. A kutatás-fejlesztési osztályunkat például 100-nál több mérnök alkotja. Az ő ötleteiket innovatív megoldásokká és új termékekké alakítjkuk át. A FAKRO többtucatnyi szabadalom megalkoltója és a tetőablak szektor egyik leginnovatívabb vállalata.

Eredeti megoldásaink a termékek biztonságosabbá tételéhez járultak hozzá. Erre példa az ablakszerkezetet megerősítő topSafe rendszer, ami megnöveli a betöréssel szembeni ellenállást. A felnyiló-billenő ablakok nyitási funkciójának váltására szolgáló preSelect mechanizmus, vagy a proSky ablakok új sztenderdeke állítottak fel a tetőablak szektorban.

A FAKRO, mint vállalat nem csak tetőtéri ablakokat exportál számtalan országba a világ körül, de támogatja és táplálja lengyel fejlesztőmérnökei kreatív ötleteit. Ez teszi a FAKRO központja számára lehetővé, hogy lengyel cégként a tetőablak szektor fejlesztésének iránymutatójává és vezető gyártójává válhasson.

A kutatás során a legkorszerűbb felszereléseke használjuk. Ez 3D nyomtatót, klímakamrát, infravörös kamerákat jelent a tetőablakok hőtechnikai paramétereinek vizsgálatánál.