FAKRO company was established in the 1991 in Nowy Sacz

A cég története

A FAKRO céget 1991-ben Újszandecben (Nowy Sacz) gyönyörű városában alapították, 100km-re délre Krakkótól és ugyanekkora távolságra a lengyel Tátrától.

A cég gyökerei ugyanakkor sokkal mélyebbre vezetnek. Az ötlet, hogy Lengyelországban is legyen tetőablak gyártó cég, 25 éves. Ryszard Florek, a FAKRO alapítója, társtulajdonosa és jelenlegi elnöke 1986-ban alapított fafeldolgozó üzemet szülővárosában, Tymbark-ban. A különböző termékek értékesítésének növekedése tette lehetővé a professzionális tetőtéri ablak gyártást, amit Újszandecben indítottak útjára.

Mostanra a FAKRO az egyik vezetőt tetőablak gyártó világszerte, 15%-os piaci részesedéssel, vitathatatlan piacvezető pozícióval Lengyelországban. A FAKRO csoport jelenleg 12 gyártóüzemmel és 16 külföldi leányvállalattal rendelkezik. A dolgozók száma meghaladja a 3.300 főt.

A cég a tetőtéri ablakok rendkívül széles választékát kínálja kiegészítőkkel és padlásfeljáró lépcsőkkel. A FAKRO termékei a világ számos országában kerülnek eladásra - mindenhol, ahol csak tetőtéri ablakot használni lehet.