GZK chimney flashing

GZK kémény burkolókeret

A GZK kémény burkolókeret lehetővé teszi a kémény szakszerű csatlakoztatását a tetőfedő anyaghoz. A speciálisan megtervezett és kialakított elemekkel biztosított a kémény hézagmentes és pontos csatlakoztatása a tetőfedő anyaghoz, alkalmazásával meggyorsíthatók a szigetelési munkálatok.

Kapható GZK-AV univerzális és GZK-AS fix kivitelben.

A GZK-AV univerzális, állítható típussal maximum 95 cm széles és 180 cm hosszú kémény burkolható be (a méretek a tetősík mentén mérve értendők). Kisebb méretű kémény esetén az egyes elemek a kívánt hosszúságra könnyen méretre vágahtók.

 
GZK-AS 38
  • GZK-AS 38 fix kémény burkolókeret: 38 cm széles és max. 100 cm hosszú kéményhez.
GZK-AS 51
  • GZK-AS 51 fix kémény burkolókeret: 51 cm széles és 100 cm hosszú kéményekhez. 100 cm-nél hosszabb kémények esetén GZM hosszabbító modullal mindkét típus toldható, a toldó hossza 1m vagy annak többszöröse.

GZK-AS

A GZK-AS standard hosszúsága 1 m, így ennek a típusnak az alkalmazása a kémény tényleges hosszúságának ("a" méret) és a tető dőlésszögének ("α") függvénye. Alább található a GZK-AS típus alkalmazhatósága a leggyakoribb dőlésszögek esetén és a maximális kéményhosszúságok mellett. Abban az esetben, ha a "c" méret nagyobb, mint 1m, GZM hosszabbító modul alkalmazása szükséges.

 

Tetőhajlásszög [º] Kémény valódi mélység a [m] Kéményhossz a tetőn c [m]
25 0,90 0,99
35 0,80 0,98
45 0,70 0,99
60 0,50 1,00

A megfelelően kialakított elemekkel 15 és 70º közötti dőlésszögű tetőkön szituált kémények burkolására van lehetőség. A burkolókeret módosított poliészterrel bevont alumínium lemezből készül, amely nagymértékben ellenáll az időjárási hatásoknak, az alsó részén található ólomköpeny révén valamennyi típusú tetőfedő anyaghoz könnyen hozzáigazítható. Alapesetben hamuszürke (RAL 7022) színben kapható, RAL 7035, RAL 8019, RAL 9005 színekben 10% felárral.

A fémburkolat részei különböző RAL színekben érhető el, 60% felár ellenében.

 

Metal cladding elements in different RAL colours are available for a 60% surcharge

 

Útmutatók

                                                                                                Útmutatók Beépítési filmek
    Útmutatók Katalógusok és árlisták