kupolás és kupola nélküli felülvilágító ablakok

A felülvilágító ablakokat elsősorban lapostetős épületek helyiségeibe ajánljuk, amelyeknél a belső elhelyezkedésű lakóterek esetében nem mindig van mód homlokzati nyílászáró (ablak) alkalmazására.

Jellemzők

  • nagyfokú funkcionalitás kiváló hőszigetelési tulajdonságok mellett
  • bőséges mennyiségű természetes fény a nagyméretű bevilágító felületnek köszönhetően
  • lehetővé teszi a lapostetős épületek friss levegővel történő ellátását (kivéve fix változat)
  • akár elektromos kivitelben is kapható

Szerkezeti tulajdonságok

- tokszerkezet többkamrás, acélmerevítéses (részben újrahasznosított) PVC profilból, a PVC profil kalcium- és cinkbázisú regranulátumból készül

-   a profil belseje hőszigetelő anyaggal töltött

- tokszerkezet helyiség felőli részén fehér színű (RAL 9010)

- az alkalmazott PVC anyaga nagymértékben ellenáll a savas hatásoknak illetve kiváló víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, így a felülvilágító ablakok tetszőleges típusú helyiségbe építhetők be

- a felülvilágító vízvetői alatt található kiegészítő leszorítóprofil tökéletes illesztést és vízzárást biztosít a felülvilágító ablak és a tetőfedő anyag között

 

D_C kupolás felülvilágító ablak D_F kupola nélküli felülvilágító ablak

A hőszigetelt felülvilágító ablakok kupolás és kupola nélküli változatban kaphatók. Az előbbi változat betörésgátló üvegezése egy polikarbonát kupolával egészül ki, az utóbbi változat speciálisan kialakított és megerősített üvegezéssel rendelkezik. A D_F típus - bizonyos mérettartományokon belül - tetszőleges méretben is rendelhető. Mindkét típus kapható fix, manuális vagy elektromos (Z-Wave) kivitelben.

Az elektromos kivitelű Z-Wave felülvilágító ablakok nyitószerkezete az ablakszárnyban található, ami megnöveli a távnyitó élettartamát illetve hozzájárul hibamentes működéséhez. 

 

A Z-Wave kivitelű felülvilágító ablakok (DEF, DEC) esőérzékelővel is fel vannak szerelve, így esős időben az ablak automatikusan bezáródik.

 

 

Legfontosabb előnyök

 

D_C típus - a megfelelő szerkezeti kialakítás és az opcióban rendelhető extra hőszigetelő üvegezés együttesen rendkívüli hőátbocsátási együtthatót eredményez. A DEC-C U8 felülvilágító ablak Uablak=0,55 W/m²K együtthatóval rendelkezik EN1873 szerint (a 120x120cm méret esetén).

 

D_F típus -  DU8 extra hőszigetelő üvegezéssel is kapható, az Uablak=0,76 W/m²K együttható (EN 12567-2 szerint) lehetővé teszi a kupola nélküli felülvilágító ablak alkalmazását passzívházas projektekben is.

 

A D_F kupola nélküli típus, a járatos méreteken felül, adott mérettartományokon belül tetszőleges méretben is rendelhető. Az épületekkel szemben támasztott szigetelési követelmények jelentős mértékben megnövekedtek - az egyedi méretű D_F felülvilágító ablakkal egszerűen válthatók ki a régi, gyakran elavult szerkezetű felülvilágítók, ami adott esetben jelentősen javíthat az egész épület hőszigetelési tulajdonságain.

 

 

 

A D_F típus szükség esetén (pl. zöldtetők) 15cm magas kiemelő alapra helyezhető.

 

 

 

 

 

Az új generációs felülvilágító ablakok akár 16%-kal nagyobb bevilágító felülettel rendelkeznek a konkurencia hasonló termékeihez képest.

 

 

Amennyiben kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, hívjon minket a +

36 1 365-1432 telefonszámon, vagy a fakro@fakro.hu e-mail címen!