A FAKRO az IFD Fiatal Tetőfedők 23. Világbajnokságán győztes csapat szponzora

A FAKRO által szponzorált csapat nyerte Belfastban a 23. Fiatal Tetőfedők Világbajnokságát a lapostető szekcióban – a rendezvényt az NFRC (National Federation of Roofing Contractors) szervezte. Immár hagyományosan esett értékelés alá a brit szigeteken általánosan alkalmazott EPV burkolókerettel beépített FAKRO tetőtéri ablak (FTP-V). A FAKRO neveltjei közé tartozó brit szakembereken túl mások is sikerrel jártak Belfastban: a lengyel csapat a lapostető szekcióban elnyerte az NFRC presztízsértékű elnöki díját.

A dőlt, lapos és fém tetőkön a világ legjobb tetőfedői ismét összemérhették tudásukat. Mára már senki sem képzelheti el ezt a rendezvényt a főszponzor FAKRO nélkül.

- A bajnokság szervezői és résztvevői egyaránt hangsúlyozták, milyen fontos a bajnokság alatt lehetőséget adni termékeink beépítésére, hiszen azok világszínvonalú minőséget képviselnek – mondta Sabina Sujew, a FAKRO Export osztályának munkatársa. - A felkészülés során a versenyzők közül sokan vették hasznát oktatási segédcsomagjainknak, amik magukba foglalják a tetőablakokra, burkolókeretekre, kiegészítőkre vonatkozó ismeretanyagot. Mindez gyakorlati segítséget nyújt és új tapasztalatokat biztosít a tetőfedőknek a FAKRO termékek beépítése során.

A tetőfedők belfasti világbajnokságának fontos kísérőprogramja volt az IFD (Nemzetközi Tetőfedő Szövetség) 58. Nemzetközi Kongresszusa, amelynek során megvitatták a tetőfedő-szolgáltatások nemzetközi piacon elfoglalt helyzetét, sor került továbbá amerikai és romániai tetőfedő szervezetek tagfelvételére is. A lengyelek ismét büszkélkedhettek: a kongresszuson a Lengyel Tetőfedő Szövetség Elnökét, Michał Olszewskit az IFD alelnökévé választották.